DSC09290_small

Waterpolo

Bij De Brabantse Dolfijnen is er voor zowel jeugd als volwassenen ruimte om waterpolo te beoefenen. Er is ruimte om recreatief te spelen, maar er wordt zeker ook competitief gespeeld bij de senioren teams.

Jeugd waterpolo

De jongste jeugd ligt tijdens de minipolotraining in het zwembad. Voor het minipolo moet minimaal zwemdiploma B zijn behaald, er is geen minimum leeftijd. Als de jeugdleden oud genoeg zijn, stromen ze door naar de E-jeugd.  Vanaf de E-jeugd wordt er meegedaan in de KNZB competitie.

De leeftijdsklasses voor de competitie zijn verdeeld per twee jaar, namelijk:

  • E-jeugd: onder 11 jaar
  • D-jeugd: onder 13 jaar
  • C-jeugd: onder 15 jaar
  • B-jeugd: onder 17 jaar
  • A-jeugd: onder 19 jaar

SONY DSC
Bij het minipolo wordt spelenderwijs de basis van het waterpolo aangeleerd. Tijdens het doorschuiven naar een oudere leeftijdsklasse wordt er steeds meer gericht getraind, zodat de spelers een goede basis hebben om door te stromen naar een seniorenteam op niveau.

Senioren waterpolo

De Brabantse Dolfijnen heeft momenteel vier herenteams en één damesteam. Er is voor iedere speler een plaats om op zijn eigen niveau te trainen en spelen. Het eerste team speelt in de derde bondsklasse, dit is een landelijke competitie, de overige teams spelen  in een regionale competitie.

KNZB competities

Het waterpoloseizoen, voor zowel senioren als jeugd, loopt van eind september tot eind april. Per seizoen worden ongeveer 20 wedstrijden gespeeld. Het merendeel van de wedstrijden wordt op zaterdagmiddag en -avond gespeeld.